Törpenyúl

Tudományos neve: Brachylagus idahoensis
 
 
A világ legkisebb nyula. Testhossza: 22-29 cm. Súlya: 350-450 gramm. Élőhelye: Nagy-Sóstó sivatag. Tápláléka: cserjésüröm és más hasonló növények. Télen bundája szürke, nyáron barna. Tarkója, mellkasa, lábai és farka fahéjbarna. Hajnalban és estefelé aktív, de ez lehetséges napközben is. Alagútrendszere 4 vagy 5 bejáratú. 

Törpenyúl hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp