Állatokról kategória bejegyzései

Csillagos vakondok

Tudományos neve: Condylura cristata Élőhelye: Eredetileg Európában volt honos. A kanadai Quebec tartomány északi részétől és Labradortól dél felé, az Allegheny-hegységig, valamint a Georgia állambeli Okefenoka-mocsárig ...

Tovább olvas ...

Dámvad

Tudományos neve: Cervus dama Marmagassága max. 1 m. testhossza 140 cn, súlya 120-130 kg. Alapszíne rozsdavörös, fehér pettyekkel. Téli szőrzete elmosódott, szürkés foltokkal. Nem ritka az albínó egyed. Cseheknél tenyésztik a ...

Tovább olvas ...

Déli repülőmókus

Tudományos neve: Glaucomys volans Élőhelye: Észak-Amerika keleti területei, Kanadától egészen Mexikóig. Testhossza 14 cm, a farok külön 9-11 cm. Súlya 190 gramm. Másik ismertebb neve: asszapán. Nyáron általában magányos, ...

Tovább olvas ...

Zsairáfnyakú gazella

Tudományos neve: Lithocranus walleri Őshonos: Kelet-Afrika Kenya, Tanzánia, Szomália Testhossza 150 cm, farok hossza 30 cm, marmagassága 100 cm. Lant alakú szarva csak a hímeknek van. Táplálék: fák és bokrok levelei és ...

Tovább olvas ...

Ajakos medve

Tudományos neve: Melursus ursinus Élőhelye: India északi részén és Srí Lankán, valamint Banglades, Bhután és Nepál füves vidékein, száraz sarjerdőkben. Egyre kisebb életterülete miatt, veszélyeztetett faj lett. Testhossza ...

Tovább olvas ...

Medvenyest

Tudományos neve: Arctistis binturong Élőhelye: Bhután, Banglades, Brunei, Fülöp-szigetek, India, Indonézia, Kambodzsa, Kína, Malajzia, Mianmar, Thaiföld, Vietnám sűrű erdőiben, a fákon él. Más néven binturong, medvemacska ...

Tovább olvas ...

Dolmányos hangyász

Tudományos neve: Tamandua tetradactyla Élőhelye: Dél-Mexikótól délre Észak-Argentínáig, Paraguayig tart. Testhossza 52-67 cm. Farok hossza 40-67 cm. Súlya 3-6 kg. Farka részben pikkelyes, részben csupasz, szinte ez az 5. ...

Tovább olvas ...

Amerikai görény

Tudományos neve: Mephitis mephitis Élőhelye: Észak-Amerika egész területe és Kanada. Alaszkában és Észak-Mexikóban viszont nem lelhető fel. Afrikában is élnek. Ragadozó, a borzhoz hasonló, de annál nyúlánkabb. Testhossza ...

Tovább olvas ...

Dáma gazella

Tudományos neve: Gazella dama Élőhelye: Líbiai-sivatag, Marokkó, Szenegál, Szudán, illetve a Száhel-övezeti országokban: Burkina Faso, Csád, és Niger. Testhossza 95-165 cm. Marmagassága 90-120 cm. Kecses, karcsú nyakú és ...

Tovább olvas ...

Borz

Tudományos neve: Meles meles Élőhelye hatalmas terület, Eurázsiában az Atlanti-óceántól kezdve a Csendes-óceánig tart, ide tartozik a Brit-szigetek és Japán, valamint Vietnám tájai is. Csak a távolabbi szigetek, mint Ciprus, ...

Tovább olvas ...

Alpaka

Tudományos neve: Vicugna lacos Dél-Amerika háziasított teveféléje. Őse és legközelebbi rokona a vadon élő vikunya. Élőhelye: főként Bolívia, Chile, Peru, de megtalálható más latin-amerikai országokban is. Ezen kívül ...

Tovább olvas ...

Ázsiai aranymacska

Tudományos neve: Pardofelis temminckii Még ismert Temminck-macska néven. Élőhelye: Himalájától egész Délkelet-Ázsiáig Banglades, Bhután, India, Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Nepál, Tibet és Vietnám . Előfordul még Kína déli ...

Tovább olvas ...

Ázsiai vadkutya

Tudományos neve: Cuon alpinus Más neve: vörös farkas, illetve dól. Élőhelye: India és Ázsia néhány országa. Valaha teljes Ázsiában, Kínában, Mongóliában, egészen Jáváig, és Oroszországban is fellelhető volt, de ...

Tovább olvas ...

Erszényes hangyász

Tudományos neve: Myrmecobius fasciatus Nevével ellentétben, nincs erszénye. A hangyászok közt ez a legkisebb méretű. Nyugat-Ausztrália déli részen élnek, erdőkben és bozótos területeken. Testhossza 21-27, 5 cm, farok 16-21 ...

Tovább olvas ...

Arany bambuszmaki

Tudományos neve: Hapalemur aureus Élőhelye: Madagaszkár délkeleti csücskének esőerdői, 600-1400 m tengerszint feletti magasságig. Más néven aranymakinak is nevezik. A makifélék családjába tartozó faj. Testhossza kb. 80 cm. ...

Tovább olvas ...

Erdei kutya

Tudományos neve: Speothos venaticus Dél-Amerika északi területein élő állat. A zömök, izmos, hosszú test 60-75 cm hosszú, ehhez jön még a 12-15 cm-es hosszúságú farok. Súlya 5-7 kg. Erőteljes fej, nagyon kicsi fül, rövid ...

Tovább olvas ...

Aranysakál

Tudományos neve: Canis aureus Élőhelye: Európa délkeleti része, Észak-Afrika és Ázsia mediterrán vidékein. Nevezik még nádi farkasnak, csikasznak vagy toportyánféregnek is. A XIX. és a XX. században Közép-Európában, ...

Tovább olvas ...

Dingó

Ausztrália tipikus állata, ámbár Délkelet-Ázsiában is megtalálható, hossza 80-100 cm, súlya átlagban 10 kg. Bundája jellegzetes vöröses-barna színű. Egyes vélemények szerint egy visszavadult házikutya fajta, mások ...

Tovább olvas ...

Afrikai ugrónyúl

Afrikai ugrónyúl Latin neve: Pedetes capensis Élőhelye: Kenya és Tanzánia határvidéke, Angola, Zambia, Zimbabwe déli részei valamint Botswana, Namíbia, és a Dél-afrikai Köztársaság. A síkságok, ligetek, bozótosok és ...

Tovább olvas ...

Afrikai elefánt

Afrikai elefánt Tudományos neve: Loxodonta africana Élőhelye régebben: a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, de mára már csak nemzeti parkokban és egyéb védett területeken található. 2 alfaja létezik. A ...

Tovább olvas ...

0.122 mp