Érdekes honlapok

Gyűjtemény olyan weboldalakról, amik valamilyen szempontból a figyelem középpontjába kerülhetnek...


Interaktív csillagtérkép – avagy tudd meg mennyire aprók vagyunk az Univerzumban
 
100.000 Star Project a Tejútrendszerben elhelyezkedő általunk ismert csillagokat jeleníti meg egy teljesen 3D-s interaktív térképen.
Az egész galaxisunkat átvizsgálhatjuk töviről hegyire egy olyan csillagtérkép segítségével amit még James T. Kirk kapitány is azonnal telepítene az Enterprise parancsnoki hídjára. A kezdő képet a Naprendszerünk és bolygóiról kapjuk, de akár más klasztereket, vagy csillagrendszereket is megnézhetünk. Sajnos más bolygókat a mi rendszerünkön kívül nem láthatunk, de biztos vagyok benne hogy erre is sor kerül.
 
Egyenlőre az általunk ismert csillagok közül 87-et nézhetünk meg közelebbről, de folyamatosan bővül az adatbázis. Minden csillagról bővebb információt kapunk a képernyő bal oldalán amit a Wikipédia rendszerével kapcsoltak össze így néhány szócikkre ráklikkelve további kutató munkát is végezhetünk! Sajnos csak angol leírás elérhető, ezért sokak számára ez a funkció nem a leghasználhatóbb. Őket kárpótolja a képi világ szépsége, és hogy mennyire is aprónak érezhetjük magunkat a világegyetemben.
 
Egy másik eszköz segítségével az égitesteket színes gömbökké alakíthatjuk, ekkor felugrik egy pirostól-kékig terjedő színskála, ami kelvinben határozza meg azok hőmérsékletét. Emellett egy gomb ami egyből a Napra visz minket vissza megkönnyítve tájékozódásunkat.
 
Ami zavart kicsit, hogy sokszor a csillagok eltakarják egymást, így például a Polaris (sarkcsillag) megtalálása igen sok időbe telt számomra. Ugyanakkor aki kicsit is jártas a csillagászatban biztos kiigazodik rajta.

http://stars.chromeexperiments.com/


KreszT NEKED!

 
A KreszT NEKED! Szoftvert elkészítésénél célul tűztük ki , hogy a KRESZ elméleti- és forgalmi vizsgára való felkészülést a multimédia ma ismert eszközeivel mindenki számára -ide értve a hallássérülteket is- lehetővé tegyük.
 
Olyan integrált környezetet nyújtunk NEKED, melyben az úton közlekedők számára a KRESZ-ben megfogalmazott létfontosságú fogalmak tisztázását, valamint a forgalmi szituációk megértését, szemléltető animációk, szöveges kommentárok, jeltolmács és rengeteg ábra segíti. 
 
 
Ha mindez nem lenne elég, kipróbálhatod frissen szerzett ismereteidet egy TESZT keretében, mely azonnali kiértékelést ad helyes és helytelen válaszaidról. Ha pedig arra vagy kíváncsi, vajon hány hibaponttal teljesítesz egy "éles" vizsgán, nos megnyugtathatunk, az országosan bevezetett számítógépes vizsgáztatási rendszer sem fog téged megizzasztani, hiszen VIZSGA programunk a rendszer teljes szimulációja. Az elsősegélynyújtó vizsga anyagát szintén megtalálod e programban.
 
A programot a Közlekedési Főfelügyelet 258 / 3 / 2005. számon jóváhagyta, így az hatósági szempontból is tökéletesen alkalmas a KRESZ elméleti ismereteinek elsajátítására.
 
SOK SIKERT ÉS BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST KÍVÁNUNK! 

Hány embert hívnak a világon ugyanúgy, mint minket?

 
A Forebears nevű oldal adatbázisában 11 millió vezetéknév szerepel, így egy egyszerű keresés során mindeni megtudhatja, hogy a vezetékneve körülbelül hányadik leggyakoribb vezetéknév a világon, hányan viselik, és hol élnek azok, akiket így hívnak. 
 
Az oldalon egy térkép is található, ahol különböző árnyalatokkal jelölik, hogy az adott világrészen mennyire sok van az adott vezetéknévből. A térkép alatti listánál pedig számszerű bontást találhatunk.

Hát ez állati! Rajzfilmfigurákat fest a lány a szájára

 
Érdekes szájfestés a hobbija Laura Jenkinsonnak, akit népes internetes rajongótábor követ.
 
Konkrét rajzfigurák elevenednek meg egy-egy szájmozdulat segítségével a hollywoodi sminkes keze nyomán. Szájra applikálható Roger nyúltól elkezdve Bart Simpsonon át Grumpy Cat-ig mindenki. Sőt, még azon is túl.
 
Laura az ötletet szintén az internetről szerezte, folyamatosan figyelt és tanult más sminkesektől, majd előrukkolt a kedvenc figuráival.
 
"Egész egyszerűen beállok a tükör elé, és felfestem azt a figurát, ami éppen eszembe jut. Sokkal könnyebb, mint gondolnák!"

Hol laksz ?

 
Rengeteg olyan ismerősöm van szerte a világban, akikkel soha nem találkoztam, de mégis közel állnak hozzám. Tudom tudom, internet meg minden, de akkor is én ezt vállalom. Na szóval messziről jött ember azt mond amit akar, ősi igazság. Én meg gyanakvó. Ez van, de ez is a játszma része.
 
Hogy miért is vezettem fel a mondandómat így, azt a következő linken mindenki tökéletesen fogja látni. Ez ugyanis nem a megszokott utcanézegetős program. Legalábbis nekem sokkal jobbnak tűnik az eddigieknél. Szóval csak be kell gépelnünk bármilyen valós címet és máris látjuk, hogy mivel állunk szemben. Ez lehet Alaszka, Madrid, vagy éppen Karakószörcsök, működni fog. Kifejezetten jó, ha éppen házat, lakást akarunk venni, és megnéznénk a környéket anélkül, hogy kimozdulnánk. Lehet közelíteni, elforgatni, végig sétálni a "környéken". Szuper jó kis oldal, nagyon könnyű kezelni, érdemes elmenteni, biztos jól jön majd.

De birka vagy...

...és ezt vehetjük is sértésnek, mert bizony mikor valaki ezt mondja ránk, akkor nem éppen dicséri az eszünket. Sőt egyenesen ostobának titulál. De vajon miért? Hiszen alapvetően a birkák okos, intelligens állatok. Csak kicsit furán beszélnek. Bégetnek, és esetleg az olyan ostobának hangzik. Bezzeg amikor cudar hideg van, és a jó meleg gyapjú alatt melegszünk, akkor nem jut eszünkbe cikizni a barikat. 
 
Ha az alábbi fotó összeállítást megnézzük, akkor szerintem mindenki más szemmel fog nézni a bárányokra. Már mint az igaziakra, nem a rajzfilmekben lévő cukiságokra. Mert egy birkanyáj akár élő dísze is lehet a tájnak. Messziről nézve mintha hóval lenne borítva a föld. Sok fotóst megihlettek ezek az állatok és gyönyörű tájképeket fotóztak, amiknek szerves részei a bárányok. Kattintson mindenki és legközelebb mikor lebirkáznak, akkor csak mosolyogjuk, igen gyönyörű vagyok és okos! Pont mint egy birka.

Most kiderül, ki mennyire  jó matekból: ( 2perces játék)
 
Elsőre könnyűnek tűnik a következő teszt, hiszen csak számokat kell összeadni, szorozni, osztani, de minden feladatot időre kell megoldani.
Tíz másodpercetek van, hogy elvégezzétek a különböző matematikai műveleteket - ha jó választ adtok, plusz időt kaptok, erre pedig szükségetek is lesz, a példák ugyanis egyre nehezebbek.
A teszt végén százalékos eredményt és értékelést is kaptok: az angolszász rendszernek megfelelően
A, B, C, D és E értékelés szerepel majd az oldalon (az A a legjobb, az E a legrosszabb). 

Őseim családfa szerkesztő
 
Bizonyosan mindenkinek volt már legalább egyszer egy olyan pillanata, amikor szívesen elkészítette volna a családfáját. Lehet azért, mert hajtja a kíváncsiság: vajon kik is voltak az ősei? Kikkel és milyen rokonsági kapcsolatban áll? Vagy csak szeretne emléket állítani felmenőinek: nevük ne vesszen feledésbe, hanem a rokoni körökben fennmaradjon.
 
 
 
Azonban ez a vágy a családfa elkészítésére a többségben pillanatnyi és nem fejlődik tettlegességig. Ennek két nagyon gyakori oka van: vagy nincsen kedvünk utánajárni rokonainknak, vagy úgy gondoljuk, hogy túlságosan sok időt vesz igénybe egy precíz családfa elkészítése, ezért inkább bele se fogunk.
Az első problémát nem egyszerű orvosolni, de az utóbbira van megoldás: erről szól honlapunk. Az oldal segítségével elkészítheted családfádat. Ehhez mindössze a hozzátartozóid nevét kell megadnod és a grafikus tervező felületen a rokonsági kapcsolatokat beállítanod. A felvitt adatok alapján a program többféle formátumban képes megjeleníteni és exportálni családfádat. Képeket is feltölthetsz, így egy nagyon esztétikus képet kaphatsz, amit egyébként valóban macerás és sok idő lenne elkészíteni.
 
Az Interneten találni más webes és gépünkre telepítendő programokat is, amik hasonló szolgáltatást nyújtanak. Ezeknek azonban van egy nagy hátránya honlapunkkal szemben: a családfa tagjainak elhelyezkedését nagyon ritkán tudjuk teljesen saját igényeinkre szabni, általában az adott program által generált elhelyezések rögzítettek. További igen gyakori kellemetlen hiányosságuk, hogy azokat az összetettebb családfákat, ahol a rokoni kapcsolatok metszéspontok nélkül nem síkba rajzolhatóak, nem tudják egyben megjeleníteni.
A mi webes alkalmazásunkban nincsenek ilyen megkötések, a családfád megtervezése teljesen a te kezedben van - a program pedig majd gondoskodik a helyes megjelenítésről például az egymást metsző kapcsolatok esetén.

Legyél te is DJ!
 
Nézd meg az Incredibox zenei alkalmazást, 
amely segítségével gyorsan és egyszerűen lehetsz te is DJ!
 
Én kipróbáltam, nagyon bejött!

http://www.incredibox.com/


Magyar Keresztnevek Tára
 
Amikor egy gyermeknek nevet adnak, azáltal egy küldetést is kap, melynek teljesítése az életfeladata. 
Nézd meg a ma Magyarországon használatos keresztnevek jelentését, névnapjait és eredetét könnyen kereshető formában.
 

 
Egy reklám zenéjét keresem...
 
Mi is van a klippjében? Melyik adón játszák?
Jó volna ha lenne a reklámjának linkje, hogy meg lehessen nézni... az sokat segítene.

http://www.reklamadatbazis.hu/e107_plugins/lyrics_menu/lyrics_stats.php


On-line és letölthető naptárak egy helyen

http://naptarak.com/#


 

0.006 mp