Erdei kutya

Tudományos neve: Speothos venaticus
 
Dél-Amerika északi területein élő állat. A zömök, izmos, hosszú test 60-75 cm hosszú, ehhez jön még a 12-15 cm-es hosszúságú farok. Súlya 5-7 kg. Erőteljes fej, nagyon kicsi fül, rövid és széles pofa jellemzi. Rövid szőre sötét rőtesbarna. Kisebb falkákban csatangol. Fogságban 10 évet él.
Tápláléka: kisebb emlősök és gyümölcsök.
Párzás október hónapban, ezt követi 60-70 nap vemhesség. Az utódok száma: 4-6 kölyök.
Az utódokat mindkét szülő gondozza. Ivarérettségüket 14-18 hónap elteltével érik el. Ettől függetlenül még egy darabig a falkával vannak.
 

Erdei kutya hozzászólásai

Szólj hozzá

0.017 mp